Print this page

#IsolatedNotAlone - Επιστολή προς κυβερνήσεις από την AVON

Μαζί για να αντιμετωπίσουμε την Ενδοοικογενειακή βία.

Το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης σα παραθέτει επιστολή προς τις κυβερνήσεις που έχει απευθύνει η AVON παγκοσμίως.

 

 

Avon COVID

 

 

 

Για τις κυβερνήσεις, τους κυβερνήτες, τους δημάρχους και τους νομοθέτες μας

Όπως ο COVID-19, έτσι και η ενδοοικογενειακή βία δεν γνωρίζει γεωγραφικά σύνορα ή δημογραφικές διαφορές.

Είναι μια σιωπηλή επιδημία που εκτιμάται ότι επηρεάζει τη ζωή του 35% των γυναικών σε όλο τον κόσμο και συχνά κρύβεται πίσω από κλειστές πόρτες.

Τώρα, στην καρδιά της πανδημίας του κορωνοϊού, αυτές οι γυναίκες και τα παιδιά είναι όλο και πιο ευάλωτα στην κακοποίηση μέσα στην ίδια την οικογένειά τους. Μια ακούσια συνέπεια των μέτρων απομόνωσης που αφήνει τα θύματα παγιδευμένα στο σπίτι με αυτούς που τα κακοποιούν.

Οι μη κερδοσκοπικές γυναικείες οργανώσεις και οργανισμοί που είναι στην πρώτη γραμμή διαπιστώνουν ήδη σημαντική αύξηση στις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για υπηρεσίες υποστήριξης.

Υποστηρίζοντας το κάλεσμα της Διεύθυνσης Γυναικών του ΟΗΕ (UNWomen) να δοθεί προτεραιότητα στα άτομα που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία αυτή τη στιγμή, ο Όμιλος Natura &Co & οι εταιρίες του ομίλου Avon, Natura, TheBodyShopκαι Aesop ενώνονται με τους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς που παρέχουν υπηρεσίες πρώτης γραμμής στα άτομα αυτά. Σας ζητούμε με σεβασμό να διασφαλίσετε ότι οι γυναίκες και τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο — ιδιαίτερα εκείνοι που ανήκουν σε μειονεκτικές κοινωνικά ομάδες - στις χώρες, τις πόλεις και τις κοινότητές σας να έχουν την υποστήριξη και τους πόρους που χρειάζονται.

Στο πνεύμα της συνεργασίας και της συνέργειας, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό:

    1. Να παρέχετε την απαιτούμενη χρηματοδότηση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες που υποστηρίζουν γυναίκες και παιδιά που διατρέχουν κίνδυνο λόγω της ενδοοικογενειακής βίας - συμπεριλαμβανομένων των καταφυγίων, των γραμμών βοήθειας, των ξενώνων και άλλων υπηρεσιών - και να εξασφαλίσετε ότι οι πόροι θα καλύπτουν ανάγκες όπου είναι απαραίτητο, για την αντιμετώπιση των αυξημένων περιστατικών βίας.
    2. Να δίνετε προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας με εκστρατείες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για να διασφαλίσετε ότι το πρόβλημα δεν αποσιωπείται.
    3. Να δηλώσετε τις δομές φιλοξενίας και παροχής βασικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και να άρετε τους περιορισμούς για τα άτομα που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία, καθώς η απομόνωση μπορεί να είναι η πιο απειλητική επιλογή για τη ζωή τους.

Στη Natura & Co, πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει να είναι δύναμη καλού. Οι τέσσερις εταιρίες του Ομίλου μαζί αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο γυναικείο δίκτυο στον κόσμο, συνδέοντας περισσότερα από έξι εκατομμύρια ανεξάρτητα Μέλη και συμβούλους, και 40.000 εργαζόμενους με 200 εκατομμύρια καταναλωτές σε 110 χώρες. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, και αυτό μας κινητοποιεί να υποστηρίξουμε τα άτομα που υφίστανται τις συνέπειες της ενδοοικογενειακής βίας με την εκστρατεία #IsolatedNotAlone:

  1. Το Ίδρυμα της Avon για τις Γυναίκες (AvonFoundation) έχει δεσμεύσει 1 εκατομμύριο δολάρια για την υποστήριξη φορέων που επικεντρώνονται στη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας σε όλο τον κόσμο.
  2. Οι Avon, Natura, The Body Shop και Aesop θα δωρίσουν προϊόντα προσωπικής φροντίδας σε δομές φιλοξενίας στις τοπικές αγορές.
  3. Κάθε μία από τις Εταιρίες του Ομίλου θα δίνει ενημέρωση μέσα από τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης για την υποστήριξη των ατόμων που βιώνουν την ενδοοικογενειακή βία, τους φίλους τους και τις οικογένειές τους. Παράλληλα θα ενημερώσει για τους φορείς που μπορούν να τους προσφέρουν βοήθεια και θα τους δώσει συμβουλές για να είναι ασφαλείς.

Σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, είμαστε τόσο ευγνώμονες για τις προσπάθειες των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας για την προστασία όλων μας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το ζήτημα είναι να μην επιτρέψουμε στις γυναίκες και τα παιδιά που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία να γίνουν τα κρυμμένα και ξεχασμένα θύματα αυτής της φοβερής κατάστασης.

Με αλληλεγγύη,

Natura &Co