Δράσεις, Καλοκαίρι 2020

 

 

Το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, ενημερώνει με την απόλυτη διαφάνεια με την οποία λειτουργεί κι ευχαριστεί θερμά δημοσίως την εταιρεία AVON για την οικονομική στήριξη της στο έργο μας.

Ευχαριστούμε επίσης τους πολύτιμους εθελοντές μας. Την ανακοίνωσή μας συνοδεύει μια πολύτιμη ζωγραφιά της Σοφίας, ενός παιδιού που ζει με τη μητέρα της.  Μας την έστειλε όταν έκλεισαν το δικό τους σπιτάκι.  

Αρχικά, με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών μας, πληρώνονται για τις δικαστικές ενέργειες οι δικηγόροι μας, αγοράζονται τρόφιμα σε άτομα που δεν φιλοξενούμε στη δομή που δημιουργήσαμε με την ευγενική  χορηγεία της ΑVON, αλλά δεν έχουν τα μέσα διαβίωσης.  Ιδιαίτερα υποστηρίζονται μητέρες με παιδιά, διατίθενται χρήματα για βενζίνες για τα μεταφορικά έξοδα ατόμων, ειδών και τροφίμων.

Τα νομικά θέματα στην Αθήνα αναλαμβάνουν οι επί σειρά ετών έμπειροι δικηγόροι μας, ενώ σε διάφορα σημεία στην Ελλάδα, οι εθελοντές μας οι οποίοι είναι διαφόρων ειδικοτήτων, φροντίζουν για τις ανάγκες κάποιων ανθρώπων όπως τρόφιμα και άλλα.  

Αναφορικά με την οικονομική υποστήριξη της AVON, για στήριξη θυμάτων ενδο-οικογενειακής βίας, έχουμε ήδη φιλοξενήσει δεκατέσσερα άτομα, στην Αθήνα και ένα στην Χαλκίδα. Πέντε άτομα προχώρησαν με τη ζωή τους κι εξακολουθούν να έχουν ψυχολογική και νομική στήριξη από το Δίκτυο μας. Δύο άτομα εξακολουθούν να φιλοξενούνται στη δομή που δημιουργήθηκε Στη Χαλκίδα φιλοξενήθηκε ένα κακοποιημένο  άτομο, άνδρας,  με ψυχική διαταραχή για πέντε μέρες σε ξενοδοχείο και εξακολουθούμε τη στήριξη του σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινωνικές Υπηρεσίες.Πρόσφατα, με τη στήριξη και του ψυχοθεραπευτή που τον έχει αναλάβει, κατόρθωσε να βρει και εργασία.

Από το σύνολο των ατόμων  που στηρίξαμε το καλοκαίρι αυτό, τα τέσσερα είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, που βρέθηκαν σε κίνδυνο.

Επίσης, βοηθήσαμε όσο μας ήταν δυνατό,  άτομα να βρουν σπίτι και συμβάλλουμε στο να καταβάλουν τα πρώτα ενοίκια για μόνιμη εγκατάσταση, επειδή θα έχουν στο μέλλον μερική επιδότηση ενοικίου και σύντομα ελπίζουμε ότι θα μπορούν να ανταπεξέλθουν χωρίς εμάς.

Επιπρόσθετα, τον Αύγουστο, στείλαμε βοήθημα 300 ευρώ για τρόφιμα, σε γιαγιά με δύο μικρά παιδάκια στη Ρόδο. Στείλαμε επίσης κι άλλα ποσά για τρόφιμα σε άτομα που δεν έβρισκαν άλλη βοήθεια και ήταν θύματα βίας. Δικηγόρος μας έχει αναλάβει τη νομική και κοινωνική στήριξή τους. Η αποζημίωση για τις δικαστικές πράξεις των δικηγόρων για τα θέματα αυτά, όπως έχει προαναφερθεί, πραγματοποιείται από την οικονομική στήριξη κάποιων εθελοντών μας, ενώ η συνολική νομική και κοινωνική προσφορά τους είναι δωρεάν και ανεκτίμητη.

Τέλος, στηρίξαμε νομικά μια γυναίκα στην Κρήτη και δεχθήκαμε μια γυναίκα από τη Χίο για ολιγοήμερη παραμονή και φιλοξενία, όπου της πληρώσαμε τα μεταφορικά της έξοδα. Αυτό το διάστημα φιλοξενούμε επίσης μια γυναίκα από το Αίγιο.

Το Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης συνεχίζει το έργο του με μεγάλη εμπειρία, αφοσίωση και ανιδιοτέλεια. Κλείνοντας ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές μας, που συμβάλλουν με κάθε τρόπο στο απαιτητικό μας έργο. Ευελπιστούμε στη «συνέχεια» και στην επιτυχή προσαρμογή στις νέες συνθήκες τόσο των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται και προχωρούν με τόλμη τη ζωή τους, όσο και της ομάδας μας που με τη συνοχή και την εμπιστοσύνη ανατροφοδοτείται, πολλαπλασιάζεται και δυναμώνει.

Το Δ.Σ.

-- 

Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης_Γραμμή ΣΟΣ "δίπλα σου" κατά της ενδοοικογενειακής βίας, 2109700814