Μικρές Οδύσσειες

Πολιτιστική δράση στην Ολλανδία,  του Νοεμβρίου 2021, με θέμα προσωπικές οδύσσειες. Για το Ελληνικό Δικτυο Γυναικών Ευρώπης παρουσιάστηκαν πέντε  ιστορίες γυναικών που επέζησαν και κατήγγειλαν κυκλώματα σωματεμπόρων.

Η μάχη αυτή κρατάει πολλά χρόνια και το ΕΔΓΕ έχει σώσει μεγάλο αριθμό γυναικών, με δυσκολίες και προσωπικό κόστος για τις εθελόντριες μας, που χάραξαν τις δικές μας Οδύσσειες, καθώς δεν είναι εύκολο για μια μικρή οργάνωση χωρίς πόρους να τα βαζει με εγκληματικά κυκλώματα, με χρήματα και προσβάσεις. Είκοσι ζωγραφικά πορτρέτα φορτισμένα με μνήμες αγώνων και αγάπης, δημιουργήθηκαν το 2019απο την ζωγράφο, Νίκη Ρουμπανη, πρόεδρο του ΕΔΓΕ. 

Ευχαριστούμε την χαράκτρια Μαρίνα Προβατίδου που είχε την ιδέα για την έκθεση και συνολική δράση η οποία μας προσκάλεσε, τον Rob Verhaar και την Αnne Gianni και το μουσείο Albert Van Abbehuis για την φιλοξενία και τη διοργάνωση. Παρουσιάσαμε πέντε πορτρέτα εξπρεσσιονιστικά και τις κούκλες που αποτελούν θεραπευτικό εργαλείο αλλα και μέσο οικονομικής στήριξης των θυμάτων.Την ομιλία θα βρείτε στον σύνδεσμο:

https://youtu.be/cNSiTX7o5OI